Mountainbikes

Full Suspensions & Hardtails

Mountainbikes van Scott en BMC

Ontdek de opwindende wereld van het mountainbiken en ga op avontuur als nooit tevoren! Of je nu een ervaren rijder bent die op zoek is naar een messcherpe wedstrijd mtb of een beginner die de wonderen van de natuur wil verkennen, mountainbiken is de ultieme buitenactiviteit! De omgeving van Tilburg leent zich bij uitstek om te kunnen mtb’en; de vaste routes van de Loonse en Drunense Duinen, Boswachterij Dorst, Alphen, Best en niet te vergeten het Tilburgse Stadsbos 013 bevinden zich allemaal op korte afstand.

Voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe mountainbike, rijst de vraag: kies je voor een hardtail of full-suspension? Bij het maken van deze keuze spelen diverse factoren een rol. Wil je een lichte fiets? Welk type terrein ga je voornamelijk berijden? En wat is je beschikbare budget? Dit zijn allemaal belangrijke overwegingen bij het selecteren van de perfecte mountainbike voor jou.

mountainbikes Ventoux

Full Suspension Mountainbikes

Bij ons vind je binnen de merken Scott en BMC een uitgebreid assortiment hoogwaardige carbon full suspension MTB’s die zijn ontworpen om jouw rijplezier naar nieuwe hoogten te brengen.
Waarom kiezen voor een full suspension mountainbike? Deze geavanceerde fietsen zijn uitgerust met voor- en achtervering, wat resulteert in een verbeterde grip, controle en comfort en snelheid, zelfs op de meest uitdagende terreinen. De tijd dat een Full-Suspension MTB trager was dan een lichte Hardtail ligt inmiddels achter ons; alle KOMmetjes worden inmiddels op Fully’s gereden, zelf op de lokale rondjes zonder al te veel hoogtemeters. Dat komt omdat moderne veersystemen niet meer onnodig veel bewegen wanneer er op de pedalen wordt geduwd, zodat alle kracht voorwaarts gaat. Op hobbelige trails garandeert de achtervering dat de banden voortdurend contact houden met de grond, waardoor je optimale controle behoudt over je mountainbike. Bij hoge snelheden over rotsen of boomwortels absorbeert de vering impacten, wat het comfort verhoogt en vermoeidheid tijdens uitdagende ritten vermindert.

De Scott Spark blijft een van de meest legendarische en succesvolle XC-fietsen wereldwijd, en het Zwitserse merk heeft onlangs het nieuwste model onthuld. Het vorige model presteerde nog steeds uitstekend onder meervoudig wereldkampioen Nino Schurter en het Scott-Sram team, maar het merk vond het tijd voor een opvolger. Het nieuwe model valt op door een visueel verbluffend ontwerp met een achterdemper die nu verborgen is in het frame, een primeur! Dit geeft de Spark een zeer cleane en unieke uitstraling. Het ontwerp biedt betere stijfheid, een extra bidonhouder, en een geïntgreerde schokdemper voor verbeterde duurzaamheid. Met 120 mm veerweg en remote TwinLoc-technologie is de Scott Spark een opmerkelijke evolutie in XC-mountainbikes.

Het was een behoorlijke uitdaging om het vorige model van de BMC Fourstroke op te volgen, gezien de indrukwekkende prestaties die wereldkampioenen zoals Jordan Sarrou, Tom Pidcock en Pauline Ferrand-Prévot op deze fiets hebben gehaald. Gelukkig heeft het nieuwe ontwerp niet teleurgesteld! Om het gewicht te verminderen, heeft het merk ervoor gekozen om de dropper post zadelpen volledig in het frame te integreren. De Auto-Drop zoals BMC deze technologie noemt, maakt dat de dropper door luchtdrukverplaatsing zowel omhoog als omlaag kan worden bedient. Naast deze opvallende aanpassing heeft het nieuwe model een herziene geometrie, met een luiere balhoofdhoek, steilere zitbuishoek en een langere reach. De ophanging evolueert subtiel, met behoud van de klassieke 100 millimeter veerweg voor zowel voor- als achterkant. De demper bevindt zich onder de bovenbuis, waardoor ruimte ontstaat voor twee bidonhouders op de onderbuis. Door een stop op het balhoofd, wordt het frame bovendien beschermt tijdens een valpartij.

mountainbikes Ventoux

Hardtail Mountainbikes

Hardtail mountainbikes presteren het beste op vlakkere, minder ruige paden. De stijve achterkant zorgt ervoor dat alle energie efficiënt wordt gebruikt tijdens het klimmen en versnellen. Het directe contact met de ondergrond biedt waardevolle feedback, waardoor je het terrein nauwkeurig kunt inschatten en met maximale efficiëntie snelheid kunt maken. Als je een maximaal direct gevoel op singletracks waardeert, kan een hardtail de beste keuze zijn. Carbon hardtails combineren stijfheid, comfort, gewicht en stuurgedrag.
Veel rijders ervaren verbeteringen in vaardigheden, omdat het ontbreken van de vergevingsgezindheid van een full-suspension bike vraagt om nauwkeurige inschatting van de ondergrond en het kiezen van de juiste lijn.
Budget is natuurlijk ook belangrijk. Met vergelijkbare uitrusting is een hardtail doorgaans €800 tot €1500 voordeliger dan een full-suspension. Bovendien zijn de onderhoudskosten lager, omdat slechts één veerelement per onderhoudsbeurt vereist is. Met een hardtail kies je voor de ideale combinatie van efficiëntie, feedback en kosteneffectiviteit.

De vernieuwde Scott Scale RC, een vertrouwde keuze onder hardtails, heeft aanzienlijke verbeteringen ondergaan. Bekend als dé XC-hardtail, is het frame opnieuw ontworpen in samenwerking met topsporters zoals Kate Courtney en Nino Schurter. Inspiratie is gehaald uit het succesvolle Full Suspension model de Scott Spark RC, dat al ingrijpend werd vernieuwd. Het vlaggenschip weegt nu minder dan 9 kg! Met een geoptimaliseerde carbon layup, meer high modulus vezels en een stijver frame zonder extra materiaal, is dit het lichtste Scale frame ooit. Het resultaat is een competitieve XC-fiets met een progressieve geometrie en een strakke, gebruiksvriendelijke uitstraling.

De BMC Twostroke onderscheidt zich door strakke lijnen en een krachtige uitstraling. Het frame, met zijn doordachte rechte lijnen en scherpe hoeken, straalt pure kracht uit, benadrukt door de prachtige afwerking. Een technologisch hoogstandje is de naadloze geleiding van remleidingen en derailleurkabels, gemaakt van carbon laminaat, waardoor het vervangen van leidingen moeiteloos verloopt. Het Tuned Compliance Concept (TCC) benadrukt het streven naar comfort, vooral met een unieke zitbuis en zadelpen. De TWOstroke volgt de trend van langere en vlakkere frames. Deze eigenschappen, samen met een korte liggende achtervork en een rechte zithoek, maken de fiets verrassend vergevingsgezind op technisch terrein. Zelfs op ruwe paden blijft de fiets stabiel, mede dankzij effectieve bescherming van de liggende achtervork. Met ruimte voor brede banden biedt de BMC Twostroke een unieke rijervaring waar kracht en comfort hand in hand gaan.

mountainbikes Ventoux